Vélemények

Vásárlói vélemények rólunk és weboldal tulajdonosok véleménye a HTTPS-ről!

A “Content marketing szakértő” ezért vett tőlünk SSL-t!
Sipos Zoltán, a Kreatív Kontroll Kft. ügyvezetője: https://www.marketingszoveg.com

A biztonság nemcsak presztízskérdés, de az is: aki profi, az illő módon óvja ügyfelei adatait. Ezért nem volt kérdés, hogy SSL-titkosításra van szükségünk. Azért az EV SSL-t választottuk, mert bár ez drágább, a cégnév megjelenítése a böngészősávban PR-kérdés is. A legjobb, legbiztonságosabb változatot kerestük, mert elhanyagolható havi költségben számolva ez a megoldás, és mivel ügyféladatokat őrzünk, sőt online fizetést is bevezetünk, ezért a biztonságosan nem spórolunk. Az Axgoo-t azért választottam, mert minden terhet levettek a vállunkról: nagyon elfoglalt vagyok, és igényem van csupán, nem pedig időm. Időt nem tudtam adni, csak elmondtam, mit szeretnék, és mindent elintéztek helyettem, ami nagyon fontos számomra, hiszen a szakmájukhoz ők értenek, ügyfélként pedig nem az én feladatom beállítani a technikai dolgokat. Szerencsére ők is így gondolták 🙂

Mit mond egy “Etikus Hacker” az ssl tanúsítványokról
Szabolcs Csermák, Certified Ethical Hacker: WebShield – WordPress biztonságban!

Én személy szerint mindenkinek javaslom a tanúsítványt, akinek van bármilyen adatbekérés az oldalán. Pl: hírlevélre feliratkozás vagy belépés az oldal/blog adminjába. Vagy regisztráció/belépés a webshopba. Egy tanúsítványtól még nem lesz senki biztonságos, hiszen attól még az oldal tartalmazhat olyan programozási hibákat, hogy 5 perc alatt agyon lehet törni…
Viszont: ha nincs tanúsítvány az oldaladon, akkor a beírt jelszavak, és minden olyan adat, ami a látogató gépe és a weboldalad között mozog, egyszerűen lehallgatható. (Man-in-the-middle, azaz MITM támadás)
Ha van tanúsítványod, akkor is van erre mód, de legalább a böngésző sikítani fog, hogy nem megbízható a kapcsolat!”

Ezt mondja az “Oktató” az ssl tanúsítványokról
Horváth György, az iWorkshop és a Ruander Oktatóközpont oktatója: www.iworkshop.hu

“Az ssl csak olyan esetekben kötelező, amelyik tranzakcióknál ezt valóban megkövetelik. Azonban ha törődsz a felhasználóiddal és az adataikat úgy kezeled illetve az áramló információkat, ahogyan azt egy normális ügyfél elvárná, akkor használsz ssl titkosítást. Ez nagyjábol olyan mintha egy szolgáltatással többet nyújtanál. Előreláthatólag ez is egy szempont lesz a konkurrencia harcban, hiszen szívesebben vásárolok, jobban bízok abban ahol látom hogy törődnek ezzel.”

Mit mond a “Reklám szakember” az ssl tanúsítványokról
Maczkó István, a reklammuvek.com alapítója: http://blog.reklammuvek.com

“Az SSL nem csak az adatkezelésnél fontos, de pl. a tanúsítvány tanúsíthatja, hogy egy weboldal tényleg az a weboldal, amit mutat(na) magáról. Pl pishing (más oldalnak adja ki magát egy website és így próbál meg adatokat szerezni), esetleg más oldalnak kiadva magát, hírt hamisít, hamis információt közöl egy termékről stb.”

Ezt mondja a “PPC és Analytics specialista” az ssl tanúsítványokról
Geiger Tamás “PPC és Analytics specialista”

“Én azt szoktam mondani, ha kérdezik, hogy ez az egész SSL dolog ott tart most, mint kb 4-5(-6) éve a mobil/reszponzív oldal kérdése. Aki akkor energiát fektetett ebbe, annak most nem kell kapkodnia és megoldania, mert már égetően fontos. Az SSL most nem mindenkinek fontos, sőt, akinél fontos lenne, annál sem teljesen életbevágó talán, de aki most elintézi (akár csak egy blogra), annak nem nagyon lesz vele gondja akkor, amikor már giga fontos tényező lesz és mindenki fejvesztve rohan majd beüzemelni egyet, mert KELL!”